Världsnyhet! Hwam IHS

I egenskap av innovativ kamintillverkare har HWAM A/S länge haft ambitionen att utveckla en smartare braskamin och därmed lyfta upp braskaminen på en högre teknisk nivå.

Tack vare vår nyutvecklade Autopilot IHS™ (Intelligent Heat System) kan HWAM A/S nu presentera en smartare braskamin som befinner sig på en nivå där den kan konkurrera med pelletspannor, värmepumpar, solpaneler och andra icke-fossila energiformer.

Inte nog med att HWAM Autopilot IHS™ sköter förbränningen helt automatiskt – numera kan du även ställa in rumstemperaturen på önskad nivå med en fjärrkontroll. Den till och med signalerar automatiskt när det behövs mer ved. Elektronisk precision som gynnar miljön, minskar vedförbrukningen ännu mer och underlättar det för dig.

Så enkelt är det

Tänd brasan som du brukar: Med HWAM Autopilot IHS™ behöver du bara tända brasan precis som i alla andra braskaminer. Så långt är allt som vanligt.

Ställ in önskad rumstemperatur: Med fjärrkontrollen ställer du med några få tryck in rumstemperaturen på önskad nivå, vilket betyder att du snabbt och enkelt kan styra värmen.

Fjärrkontrollen piper när det är dags att lägga på mer ved: Den intelligenta fjärrkontrollen piper när det behövs mer ved i braskaminen. Du behöver alltså inte hålla koll på när det är dags för mer ved. Det sköter HWAM Autopilot IHS™.

Så här fungerar HWAM Autopilot IHS™

Temperatur- och syremätare: Temperaturen i braskaminen och syrehalten mäts konstant och värdena skickas vidare till styrningen.

Airbox: Airbox styr lufttillförseln med tre luftintag som är oberoende av varandra. Alltihop regleras utifrån rumstemperaturen, temperaturen i braskaminen och syrehalten i rökgaserna.

Fjärrkontroll: Används för att ställa in rumstem-peraturen på önskad nivå. Signalerar automatiskt när det behövs mer ved. Mäter konstant rumstemperaturen och skickar värdena till styrningen.

Utegrill

Como är en kombinerad utegrill och öppen spis. Eldstaden är inklädd i vermeculit och asklåda samt försedd med hjul vilket gör att den är enkel att flytta mellan olika platser på din uteplats. Handtagen är kromade vilket ökar slitstyrkan och luckorna fungerar som gnistskydd men kan enkelt demmonteras eller hållas öppna för att kunna njuta av elden.

Como utegrill